Odense Universitetshospital

Parkér ved OUH i Odense og Svendborg

OUH har sygehusenheder i Odense, Nyborg, Svendborg og Ærø, og behandler patienter fra Fyn, Region Syddanmark og resten af landet. APCOA PARKING har siden udgangen af 2013 administreret parkeringsfaciliteterne ved Odense Universitetshospital i Odense og Svendborg.

På parkeringsarealerne, som administreres for OUH, er der indført et automatisk nummerpladeregistreringssystem (ANPR) med betalingsparkering for besøgende og gratis parkering for patienter. Systemet registrerer automatisk nummerpladerne på alle biler som kører ind på parkeringsområdet, og husker deres ankomsttidspunkt. Når man som pårørende eller gæst forlader stedet, skal man blot indtaste sin nummerplade på en af automaterne på stedet, hvorefter pris for parkering beregnes og betaling er muligt. Foretrækker du, at vente med at betale for din parkering, kan du også betale på nettet inden for 48 timer efter området er forladt, uden at der opkræves ekstragebyrer.

Udover selve ANPR-systemet har APCOA PARKING også ansat servicevagter ved parkeringsfaciliteterne. Servicevagterne er trænede til at hjælpe besøgende med betalingen for parkering. Samtidigt har de også til funktion, at hjælpe besøgende med at finde rundt på både parkeringsfaciliteterne og hospitalet.

Det betyder, at selve parkeringsoplevelsen er blevet nemmere og mere overskuelig. Læs mere om, hvordan parkeringen foregår her på siden eller besøg OUHs hjemmeside.

Forhåndsregistrering for patienter
Hvis du har en indkaldelse til Odense Universitetshospital (OUH) og/eller Svendborg Sygehus, kan du i boksen 'Forhåndsregistrering' herunder som patient registrere din parkering. Som patient parkerer du gratis de første 24 timer af indlæggelsen, hvis du registrerer dig her på siden. Registrerer du som patient din parkering på forhånd, behøver du ikke gøre yderligere, når du ankommer.
BEMÆRK: Det er ikke muligt at forhåndsregistrere sig som patient samme dag, som du har en aftale på OUH. Benyt i stedet venligst tablets på din afdeling.

Har du et gyldigt invalideskilt kan du ligeledes forhåndsregistrere dig her eller på en tablet på den afdeling, du skal besøge. Du skal dog sørge for, at dit handicapskilt er placeret synligt og læsbart i frontruden på den bil, du holder parkeret med.

Betaling af afsluttede besøg
Har du glemt at betale, da du forlod hospitalet, kan du gøre det herunder indenfor 48 timer efter du har forladt området. Brug linket nedenfor.

Hyppigt stillede spørgsmål

Skal jeg lægge min billet synlig i køretøjets forrude?

Nej, du skal ikke lægge din billet i køretøjet.
Dit køretøjs registreringsnummer (nummerplade) bliver fotograferet, når den kører ind og ud af sygehusets område, der er betalingszone for parkering.
Derfor ved systemet, hvilke køretøjer der har været i zonen, og hvor længe de har opholdt sig der.
Se betalingszonen på oversigtskortene på ouh.dk og følg i øvrigt reglerne på skiltene. Uden for OUH’s betalingszone skal du følge skiltningen på stedet.

APCOA PARKING Danmark A/SAPCOA PARKING Danmark A/S
Hvordan fungerer det med automatisk nummerpladeregistreringssystem (ANPR-anlæg) på OUH?

Systemet registrerer automatisk registreringsnumrene (nummerpladerne) på alle køretøjer som kører ind på parkeringsområdet, og husker deres ankomsttidspunkt.
Når man forlader stedet, skal man blot indtaste sit registreringsnummer (nummerplade) på en af automaterne på stedet, hvorefter prisen for parkeringen beregnes og betaling er muligt. Hvis du foretrækker at vente med at betale for din parkering, kan du også betale her på hjemmesiden indenfor 48 timer efter at området er forladt, uden at der opkræves ekstragebyrer.

På et parkeringsanlæg med nummerpladegenkendelse aflæses alle nummerplader, men alligevel kan der opstå fejl. Typiske fejl er, at nummerpladen ikke aflæses fuldstændig korrekt og det skyldes som regel at nummerpladen er bøjet, har andre skader, er beskidt eller ikke er monteret korrekt i forhold til færdselslovens krav. Manglende eller forkert aflæst nummerplade kan også skyldes vejret – f.eks. ved kraftigt snefald eller tæt tåge.

APCOA PARKING Danmark A/SAPCOA PARKING Danmark A/S
Kan jeg bruge appen APCOA FLOW på pladsen?

Ja, du kan sagtens bruge APCOA FLOW appen til parkering på OUH - så foregår betaling helt automatisk og du skal ikke tænke over det, når du parkerer.
Følg disse steps for at kunne betale automatisk, næste gang du besøger OUH:

  • Download appen APCOA FLOW, der hvor du normalt henter dine apps.
  • Opret en profil i APCOA FLOW og tilknyt betalingskort.
  • Tjek under 'Køretøjer', om dit køretøj står under 'Aktive'. Gør det ikke det, skal du klikke på knappen til højre for den nummerplade, du vil bruge for at flytte den op under 'Aktive'.
  • Din parkering vil nu starte automatisk, når du kører ind i et P-anlæg med automatisk nummerpladegenkendelse, f.eks. ved OUH.
  • Din parkering stopper automatisk igen, når du forlader P-anlæget.
APCOA PARKING Danmark A/SAPCOA PARKING Danmark A/S
Jeg har et handicapparkeringskort, hvad gør jeg?

Handicappede parkerer gratis og kan registrere sig online inden ankomst ved at vælge boksen forhåndsregistrering herover eller benytte en tablet på den afdeling, de besøger. Ydermere, må du holde i handicapparkeringsbåse, såfremt du placerer dit handicapkortet synligt i forruden.

Har du glemt at registrere din parkering inden du forlod betalingszonen, skal du betale for din parkering. Det kan du gøre inden for 48 timer efter du har forladt betalingszonen ved at klikke her.

APCOA PARKING Danmark A/SAPCOA PARKING Danmark A/S
Jeg er patient, kan jeg parkere gratis?

Patienter parkerer gratis og kan registrere sig online inden ankomst ved at klikke på forhåndsregistrering herover eller ved at registrere deres nummerplade på en tablet på afdelingen ved ankomst.

Har du glemt at registrere din parkering inden du forlod betalingszonen, skal du betale for din parkering. Det kan du gøre inden for 48 timer efter du har forladt betalingszonen ved at klikke her.

APCOA PARKING Danmark A/SAPCOA PARKING Danmark A/S
Skal jeg registrere min parkering?

Alle køretøjer der opholder sig i betalingszonen for parkering i betalingsperioden i mere end 45 minutter skal registreres. Registrerer du ikke dit køretøj, får du tilsendt en opkrævning fra APCOA PARKING for den tid, køretøjet har opholdt sig i zonen, samt et administrationsgebyr på 89 kr. Uden for betalingsperioden er al parkering i betalingszonen gratis, og registrering med registreringsnummer (nummerplade) er ikke nødvendig. Man skal naturligvis fortsat være opmærksom på at overholde parkeringsreglerne.

APCOA PARKING Danmark A/SAPCOA PARKING Danmark A/S
Hvor kan jeg finde et oversigtskort over pladsen?

Du kan finde et oversigtskort på ouh.dk.

APCOA PARKING Danmark A/SAPCOA PARKING Danmark A/S
Hvem kan jeg kontakte omkring spørgsmål til min parkering/generelle spørgsmål?

Har du spørgsmål om din egen parkering eller registrering, er du velkommen til at kontakte APCOA PARKING på mail kontakt@apcoaflow.dk. Angiv venligst i mailen, at det drejer sig om parkering ved OUH, samt din nummerplade hvis du har spørgsmål til en specifik parkering.

Har du generelle spørgsmål om parkeringsløsningen på OUH, er du velkommen til at kontakte OUH på mail ouh.fm@rsyd.dk

APCOA PARKING Danmark A/SAPCOA PARKING Danmark A/S
Hvor kan jeg læse mere om parkering på OUH?

Du kan læse mere om parkering på ouh.dk.

APCOA PARKING Danmark A/SAPCOA PARKING Danmark A/S
Jeg har modtaget et tilgodebevis ved kontantbetaling. Hvad gør jeg?

Har du modtaget et tilgodebevis ved kontantbetaling i en af automaterne på OUH eller Svendborg Sygehus, kan du få beløbet udbetalt på følgende måde:

  • Det originale tilgodebevis (IKKE en kopi) sendes i en kuvert til APCOA PARKING
  • Kuverten sendes til: APCOA PARKING Danmark, Hjulmagervej 4B, DK-7100 Vejle
  • Kuverten påføres mærket: ”Tilgodebevis OUH”
  • I kuverten skal endvidere oplyses navn, adresse (gerne emailadresse) samt registrerings- og kontonummer på den bankkonto, du ønsker pengene overført til
  • Når vi har modtaget kuverten, vil vi indbetale beløbet til den oplyste bankkonto

Der må forventes op til en uges ventetid på udbetaling af et tilgodehavende.

APCOA PARKING Danmark A/SAPCOA PARKING Danmark A/S
Min parkering står som aktiv i APCOA FLOW appen, selvom jeg har indtastet mit registreringsnummer på en tablet. Hvad gør jeg?

Hvis din parkering automatisk er startet i APCOA FLOW appen ved indkørsel, men du efterfølgende reigstrerer dig på en tablet, vil din parkering APCOA FLOW afsluttes til 0 kr., når du forlader parkeringspladsen igen. Du behøver altså ikke at foretage dig noget i appen i dette tilfælde.

APCOA PARKING Danmark A/SAPCOA PARKING Danmark A/S